Gøy på landet

Med slike veier i mange mil, burde det være en bra plass vi skulle til. At inngangspengene til stedet bare var skarve 2 kroner pr. stk. gjorde ikke at mine forhåpninger om et vellykket reisemål steg…

Det skulle imidlertid vise seg å være en skammelig feilslutning av meg. Nå skal jeg ikke påstå at badestedet vi kom til var som Sommerland i Bø, det skjønte du kanskje da du hørte prisen på inngangsbilletten, men vi bada og koste oss glugg i flere timer i dette relativt grønne bassenget.

Stedet vi reiste til heter noe og ligger ca. 2 timer fra Juliaca. Ca 45 min på asfalt og resten på det som i Norge kalles geitestier. Selv om veiene best kan beskrives som vaskebrett der det til tider var vanskelig å snakke tydelig pga ristingen, satte ikke det noe demper på turen. Rundt oss var det hele tiden spennende ting å se; Små landsbyer, flotte fjell, døde hunder, elver, alt for mange folk på en moped(3-4 stk på en slik doning er helt vanlig) med mer. Bildet her er fra byen vi kom til.

I dag kjørte vi bilen som er nærmest, en splitter ny Toyota Fortuner. Suveren bil i ødemarken.

Etter en god lunsjpause var vi endelig fremme ved de varme kildene som var målet med turen. Byen har bygget to bassenger rundt noen oppkommer. Vannet så heslig ut, men temperaturen var fantastisk. At det også var to vannsklier satte en ekstra spiss på det hele. Vi var ca 25 stk som reiste, og det virket ikke som lokalbefolkningen hadde sett så mange Gringos i ett basseng samtidig før. Vi ble en attraksjon til både glede og hygge. Noen tilskuere var svært ivrige og fulgte oss med argusøyne i lange tider.

Ved siden av bassenget var det små avlukker hvor vi selv kunne fylle på kildevann som ikke var nedkjølt. Der var det svært varmt og godt å sitte. Dersom du lurer på hvorfor damen kryper i fosterstilling her, kan jeg i alle fall garantere at det ikke er pga frost. (bildet er gjengitt med tillatelse:)

Tilbaketuren la vi en annen vei som etter sigende skulle være noe mindre vaskebrettaktig. Der tok vi feil. Med dobbel vaskebretteffekt og synkende blodsukker passet det ypperlig med to politikontroller og en punktering før vi kom til hjemlige trakter. Dagen ble standsmessig avsluttet med pizza og Inca Cola.

Jeg kan forresten og så nevne at vi på lørdag fikk storbagasjen vår som vi sendte fra Norge 8. juli. Den inneholdt leker, mat, sjokolade, klær som vi trenger, klær som vi absolutt ikke trenger, bøker og mye mer.

3 Responses to “Gøy på landet”


 1. 1 Fam. Eggebø september 15, 2008, kl. 11:54 am

  Hei!
  Veldig kjekt å følge med dere på bloggen. Jeg må innrømme at vannet så ikke veldig innbydende ut, men det er jo av underordnet betydning;-) Ser at ungene storkoser seg 🙂 Håper dere får et fantastisk år i Sør Amerika, ser veldig spennende ut (og utfordrende) Gud velsigne dere for det arbeidet dere gjør. Kathrine.

 2. 2 Jørn september 16, 2008, kl. 2:35 am

  Hmmm…Vi har også slike varme kilder her til lands, men de er så varme at jeg kun har vært oppi én gang. Ser ut til at dere har det bra, og det er strålende. Jeg skal ærlig innrømme at jeg misunner dere veiene og Fortuneren. Er den misjonens? I tilfelle: Store tid!

  Ønsker dere alt godt og Guds rike velsignelse.

  Gjengen i Indo.

 3. 3 Nina Hamre september 17, 2008, kl. 4:01 am

  Hallo dere!
  Ser inntrykka hagler inn, og utrykk for det gir dere også.
  Det er utrolig hvor mye som kan skje bare på en dag!
  Er det ikke flott?
  Hilsen en nabo i Juliaca


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Kort fortalt:

Litt av kvart om livet vårt.

Tidstrøbbel?

september 2008
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Blog Stats

 • 63 606 hits

%d bloggere liker dette: