Stoppet av politiet

Det er en kjent sak at politiet i Juliaca ikke er mors beste barn, eller kanskje de nettopp er det siden de sper på familieinntekten med å kreve inn bøter og vann fra tilfeldig og ikke minst relativt uskyldig forbipassernde gringos.

I dag var jeg, sammen med Jarle og Beate, på en relativt desperat jakt etter en buss til La Paz. Det viste seg å være særdeles vanskelig(Det endte med taxi i 5-6 timer, men det er en annen historie). I vår iver etter å finne frem i ukjent terreng i Mazdaen vår, endte vi til slutt i en blindgate. Da jeg fikk rygget et kvartal og to for å komme ut av knipa, kjørte jeg inn en vei som viste seg å være enveiskjørt, selvfølgelig mot min retning. Det var det helt umulig å vite da Mototaxier og andre fremkomstmidler brukte samme retning som meg.

I enden av gata stod selvsagt en politi og blåste i fløyta si. Jeg måtte stoppe, og mannen begynte å skrive ut en bot. Dette var jeg uenig i og fikk han med meg bak til krysset hvor vi etterhvert fikk en utrolig innholdsløs diskusjon hvor jeg bare sa(etterhvert ropte) «no placo!»(Det betyr skilt, tror jeg) og han kom med sine argumenter som jeg ikke forsto ett plukk av. Mitt sinne(som skapte en del oppmerksomhet fra folk i nærheten)samt gjentatte spørsmål om politimannens identitet førte til slutt til at han førte meg tilbake til bilen, tok meg i handa og sa: «Gracias». I neste øyeblikk snudde han seg og stoppet en bil bak meg som hadde gjort akkurat det samme.

Den andre politimannen jeg snakket med i dag ville ha penger, Cola eller vann for å ha forklart meg veien til flyplassen. Han fikk vannet mitt og jeg fikk kjøre derfra. Ergo: aldri mer spør en politi om veien.

4 Responses to “Stoppet av politiet”


 1. 1 Frode B oktober 1, 2008, kl. 11:06 am

  Dette er hårreisende! Tenk at desse peru-degos-«politifolka» våger å stoppe deg, berre fordi du, i desperasjon, køyrer i motsett retning av det som ein eller annan peru-degos-byråkrat har bestemt! Han burde åpenbart ha skjønt at du har viktigare ting å bruke tida på enn latterlege peru-degos-traffikk»reglar».

  Stao pao, Olav. Neste gang klabbar du til han, midt i peru-degos-trynet hans.

  PS: Er det noko eg saknar her på Sygna for tida, så er det deiligt, uberekneleg, irrasjonelt raseri.

  Frode

 2. 2 Øystein oktober 1, 2008, kl. 6:15 pm

  Så det så!
  Takk for en hyggelig prat, Veronika. Hva er forresten mail-adressen deres? Anbefaler forresten en herlig serie på TV-Norge (dere finner det på nettet). Ylvis møter veggen! Check it up, helt konge!

 3. 3 Ida Silihagen oktober 1, 2008, kl. 8:08 pm

  Hei Olav og Veronica!
  Utrolig kjekt aa lese om hvordan dere har det og hva dere opplever der ute i «den virkelig toffe verden» ! (kanskje ikke akkurat den delen med latterlig politifolk, men er det noen trost so er politiet i norge like latterlige!) – Ikke sant Frode? 😉

  Du maa hilse Miriam god bedring med «the black eye», det gaar nok fortere over enn man tror :o)

  Ellers trives dere skjonner jeg??

  Mange hilsner fra Ida (08)

 4. 4 Beate Fjellstad oktober 5, 2008, kl. 1:26 pm

  HAHAHA! Kommer aldri til å glemme det uttrykket i fjeset ditt, Olav, når du SKRIKER : «NO PLACO» helt desperat, så det runger i hele gata, mens Jarle og eg sitter helt sjokkert tilbake i bilen og tenker, blir det bot, eller en tur til politistasjonen??? For en opplevelse! Takk for at du var med på å gjøre ferien mer eksotisk enn noen gang! Og det må tilføyes at den politimannen som skulle gi oss veibeskrivelse, ga oss en helt feil beskrivelse. Tror du det var fordi han ikke fikk penger???? 😉 😉 Helt komisk! For en ferie! TUSEN TAKK. sitter og blar i bilder, og nyter opplevelsene! STOR KLEM TIL DERE ALLE 5! Vi er så glad i dere! hilsen fra Jarle og Beate


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Kort fortalt:

Litt av kvart om livet vårt.

Tidstrøbbel?

september 2008
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Blog Stats

 • 63 606 hits

%d bloggere liker dette: